Osoba odgovorna za provođenje savjetovanja s javnošću

Ivana Tudor | Sridnja kala 1, 21405 Milna | opcina@opcinamilna.hr | +385 (0)21 636 212

Komentari Savjetovanje je završeno, više nije moguće komentirati.

Plan upravljanja pomorskim dobrom Općine Milna za razdoblje 2024.-2028. godine


Poštovani građani,

pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Plana upravljanja pomorskim dobrom Općine Milna za razdoblje 2024.-2028. godine.

Tema savjetovanja je: Donošenje Plana upravljanja pomorskim dobrom Općine Milna za razdoblje 2024.-2028. godine.

Opis savjetovanja: Plan upravljanja pomorskim dobrom na području Općine Milna za razdoblje 2024. – 2028. uređuje poslove redovnog upravljanja pomorskim dobrom na području Općine Milna za propisano razdoblje.

Jedinica lokalne samouprave redovito upravlja pomorskim dobrom na njezinom području i održava ga u općoj upotrebi sukladno Planu upravljanja pomorskim dobrom..

Molimo zainteresiranu javnost da sudjeluju u donošenju Plana upravljanja pomorskim dobrom Općine Milna za razdoblje 2024.-2028. godine, upisivanjem svojih komentara na dolje predviđeno mjesto.

Savjetovanje je otvoreno do: 26.02.2024.

 

Napomena: Nakon završetka savjetovanja objavit će se Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.

 

Komentari (6)


08.02.2024 | Emil Škare
Poštovani,

u posjedu sam parcele kat.čest. 1499 k.o. Milna koja graniči s pomorskom dobrom kat.čest. 1521 k.o. Milna koje se urušilo zbog utjecaja mora i sada more povlači materijal s parcele s kojom gospodarim te prijeti povlačenjem još više zemlje, kamenja i ostatka šezdeset metarskog suhozida i stoljetnih maslina te na taj način moje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo svakodnevno trpi štetu, koja se svakim danom povečava.

Trenutno procijenjena šteta nastala zbog godinama neodržavanja pomorskog dobra je nekih 10000€ na privatnoj parceli.

Zbog nesigurnosti i opasnosti od daljnjeg odronjavanja ne mogu dovesti novu i skupu mehanizaciju na to područje kako bih priveo do kraja predmetnu nekretninu njenoj namjeni. Trenutno što sam u mogućnosti to sam i napravio. Postavio oznaku opasnosti od urušavanja na privatnom dijelu parcele.
Također štetu trpi i vlasnik koji mi je dao parcelu u nama poznat pravni odnos.

Stoga bi Vas, javnost molio da se izjasnite da se gore navedeno pomorsko dobro, sanira redovnim sredstvima iz proračuna održavanja pošto se radi o redovnoj stvari urušavanje obale te kako bi se izbjegli dalji troškovi odvjetnika, ovlaštenog procjenitelja,... i proširenja štete na privatnom vlasništvu koje trenutno svakodnevno trpi veću štetu. Dakle što blaže po proračun Općine Milna.
Ne zainteresiranost javnosti ću smatrati potvrdom da se šteta sanira što prije iz proračuna Općine Milna.

Hvala.
09.02.2024 | Ivica Peroš
Ovako se treba boriti za obnovu pomorskog dobra imate moju punu podršku. Često sam ljeti u toj vali. Bija bi red da se to sanira jel me gosti uvik pitaju zašto se obala i suhozidi malo ne obnove a lokacija je ovako predivna.
10.02.2024 | Ana Šimunović
Poštovani teško je iščitati iz Vašeg zahtjeva o kojoj se lokaciji radi, ali s obzirom na izneseno podržavam Vas. Znam da sami ne smijete sanirati pomorsko dobro i da ste primorani ići ovakvim putevima osim toga Vaša imovina je ugrožena i blokirana. Puno sreće želim.
10.02.2024 | Branko Buzov
Svaka čast ovakvim ljudima što žele učiniti nešto interesantno zanimljivo i lijepo za obnovu pomorskog dobra.Ipak je Hrvatska turistička zemlja od koje mnogi žive a ova nebriga i ne bi bilo lijepo da osvanu na strane medije.Ipak smo mi jedna najatraktivnija turistička destinacija u svijetu.Vjerujem da gospodinu Emilu Škari će se ostvariti snovi i da će ga mnogi podržati.LAVOVI USTANITE ZAPNITE I KRENITE…ĆAO!
10.02.2024 | Eugen Domic
Poštovani dobro ste se sjetili reagirati na ovu lokaciju. Uvijek nas gosti pitaju kako je moguće da je ovako lijepa lokacija zapuštena i neodržavana. Imate moju punu podršku da što prije sanirate zid i obalu.
11.02.2024 | Emil Škare
Poštovani molio bih da se na lokacije kat.čest.1521, kat.čest 3239, kat.čest 1485, kat. čest. 1522 sve k.o. Milna upiše ZS, K, LS, T i J+B u tekstualnom i grafičkom dijelu. Dio je bilo zatraženo prošle godine na email od pročelnika i načelnika, ali netko namjerno sabotira komercijalizaciju gore navedenih lokacija te na moje traženje nije ni odgovoreno, a ni proslijeđeno kome se trebalo proslijediti od viših istanci. Pa sam u poziciji za zatražiti izgubljenu dobit, također su izgubili Općina Milna i županija SDŽ jel nisu iznajmili lokacije koje imaju potencijal.