Osoba odgovorna za provođenje savjetovanja s javnošću

Sandra Božanović | Trg kralja Tomislava 6, 32245 Nijemci | nijemci@vk.t-com.hr | +385 (0)32 280 012

Komentari Savjetovanje je završeno, više nije moguće komentirati.

Odluka o općinskim porezima Općine Nijemci


JAVNO SAVJETOVANJE NA NACRT PRIJEDLOGA

ODLUKE O OPĆINSKIM POREZIMA OPĆINE NIJEMCI

 

S ciljem da se širi krug zainteresiranih osoba s područja Općine Nijemci uključi u pripremu konačnog Nacrta prijedloga Odluke, Općina Nijemci provodi javno savjetovanje na nacrt prijedloga Odluke.

Novom odlukom o Općinskim porezima Općine Nijemci, definiraju se Općinski porezi Općine Nijemci.

Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15, 69/22),  jedinice lokalne samouprave dužne su provoditi savjetovanje s javnošću pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenata kad se njima utječe na interes građana i pravnih osoba. 

S ciljem da se širi krug zainteresiranih osoba s područja Općine Nijemci uključi u pripremu konačnog Nacrta prijedloga Odluke, svrsishodno je provesti savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Na taj se način želi upoznati javnost sa predloženim Nacrtom i pribaviti mišljenja, primjedbe i prijedloge zainteresirane javnosti, kako bi predloženo, ukoliko je zakonito i stručno utemeljeno, bilo prihvaćeno od strane donositelja odluke i u konačnosti
ugrađeno u odredbe odluke. 

Javno savjetovanje otvoreno je od 07. studenog do 07. prosinca 2023.,  nakon čega će se sačiniti izviješće u skladu sa Zakonom. 

Po završetku postupka savjetovanja konačni prijedlog će se uputiti na usvajanje predstavničkom tijelu. 

 

 

 

 

Komentari (0)


Nema komentara za ovo savjetovanje.

Trajanje


07.11.2023 - 07.12.2023