Osoba odgovorna za provođenje savjetovanja s javnošću

Odgovorna osoba još nije unesena!

Komentari Savjetovanje je završeno, više nije moguće komentirati.

Prijedlog Proračuna Općine Sunja za 2024. godinu


Poštovani građani,

pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Prijedloga Proračuna Općine Sunja za 2024. godinu.

Proračunski vodič za građane možete pogledati OVDJE.

Tema savjetovanja je: Donošenje Prijedloga Proračuna Općine Sunja za 2024. godinu.

Opis savjetovanja: Javno savjetovanje provodi se u cilju donošenja Prijedloga Proračuna Općine Sunja za 2024. godinu.

Molimo zainteresiranu javnosti da sudjeluju u postupku donošenja Prijedloga Proračuna Općine Sunja za 2024. godinu, upisivanjem svojih komentara na dolje za to predviđeno mjesto.

Savjetovanje je otvoreno do: 15.12.2023.

Obrazloženje kraće provedbe savjetovanja: Kako bi se dokument usvojio na nadolazećoj sjednici Vijeća savjetovanje mora trajati kraće od 30 dana.


Napomena: Nakon završetka savjetovanja objavit će se Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.

Komentari (1)


15.12.2023 | Dominik Krapljan
Poštovani,
Općina Sunja je, uz Grad Hrvatsku Kostajnicu, te općine Dvor, Donji Kukuruzari, Hrvatska Dubica i Majur, osnovala Turističku zajednicu područja Banovina-Pounje. TZP osnovana radi promicanja i razvoja turizma na području Grada Hrvatska Kostajnica, Općine Dvor, Općine Donji Kukuruzari, Općine Hrvatska Dubica, Općine Majur i Općine Sunja.
Prijedlogom Proračuna Općine Sunja za 2024. godinu nije predviđeno financiranje rada TZP niti plaćanje članarine koje je predviđeno člankom 59. Statuta Turističke zajednice područja Banovina-Pounje i člankom 31. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.
Smatram da je razvoj turizma na području Općine Sunja od izuzetne važnosti za cjelokupan razvoj općine, a pritom je nužna puna podrška radu turističke zajednice kojoj općina pripada. Postojanje turističke zajednice ključan je korak ka organiziranom razvoju turističke djelatnosti na obuhvaćenom području. Također, u TZP uključeno je 5 općina i jedan grad, što znači da svaka pojedina jedinica lokalne samouprave ima vlastite interese za razvoj turizma na svome području. Ukoliko Općina Sunja želi ostvarivati svoje ciljeve i interese u turizmu, apsolutno je nužna kvalitetna suradnja i podrška TZP.

Trajanje


01.12.2023 - 15.12.2023